top of page

WIJ SAMENLEVING
 

In de WIJ-samenleving kun je zijn wie je bent en kun je worden wie je wilt zijn. Een samenleving waarin je dromen kunt realiseren. Waar je dromen verbonden zijn met gemeenschappelijke idealen. Waar individuele inspanningen verbonden zijn met collectief handelen.

Er is evenwicht tussen ik en wij, er is ruimte voor dromen en doen.

 

Wij kunnen verder bouwen aan de samenleving waarin wij samen willen leven. Wij moeten laten zien waar wij als samenleving toe in staat zijn.
Een belangrijke eerste stap is dat we het wij-zij denken doorbreken. WIJ, dat zijn de jongeren en de ouderen, degenen die hier geboren zijn of pas later in hun leven zijn komen wonen. WIJ, dat zijn alle mensen, met of zonder religie, de zeker-weters en de twijfelaars.
Er is plek voor iedereen die iets van zijn leven wil maken.

 

Angst voor elkaar mag geen kans krijgen. Daarom is het zo belangrijk dat we elkaar ontmoeten. Dat we elkaar opzoeken en steunen. Door die ontmoeting kunnen we eventuele angsten bij de ander weg nemen. Elkaar kennen – en kennis hebben van de geschiedenis – zijn medicijnen tegen angst. We mogen geen muren optrekken in onze samenleving. Nu niet en nooit niet.

We gaan met elkaar op weg naar de WIJ-samenleving. Niet verdeeld, maar samen. Niet met wapens, maar met woorden. Niet met haat, maar met liefde.

bottom of page